x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tarife controversate pentru importurile din SUA

Tarife controversate pentru importurile din SUA

23 Ian 2018   •   14:38
Tarife controversate pentru importurile din SUA

Statele Unite ale Americii au aprobat tarife controversate pentru maşinile de spălat şi panourile solare importate, scrie BBC.

Mişcarea este echivalentă cu politica lui Donald Trump, ”America prima”,  care încearcă să protejeze manufacturile locale de competiţia străină.

Un purtător de cuvânt a afirmat că adiminstraţia “va apăra mereu muncitorii Americii, fermierii şi oamenii de afaceri”. Însă, China şi Coreea de Sud, ale căror manufacturi vor fi afectate cel mai mult, critică mişcarea.

Oficialii Statelor Unite ale Americii au afirmat că vor urma mai multe acţiuni comerciale.

Donald Trump a vorbit despre aceste acţiuni de când a preluat biroul Statelor Unite ale Americii. La discursul din ziua inaugurării, acesta a promis protecţie graniţelor în faţa altor ţări care “fac aceleaşi produse, care ne fură companiile şi ne distrug locurile de muncă”.

Acţiunile sunt văzute ca fiind cele mai semnificante acţiuni ale preşedintelui Donald Trump în privinţa comerţului de la decizia sa de a retrage Statele Unite ale Americii din Parteneriatul Trans-Pacific şi de la renegocierea Acordului Nord-American de Comerţ Liber (Nafta).

×