x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tarrant și-a consternat familia

Tarrant și-a consternat familia

19 Mar 2019   •   07:07
Tarrant și-a consternat familia

Familia lui Brenton Tarrant, australianul de 28 de ani inculpat pentru atacurile comise vinerea trecută la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch, soldate cu 50 de morţi, este consternată de actele sale, a declarat ieri bunica suspectului, scrie AFP.

„Suntem toţi sideraţi, nu ştim ce să credem”, a spus Marie Fitzgerald, bunica lui Brenton Tarrant, într-un interviu pentru postul de televiziune „Channel 9” din statul australian New South Wales. „Este extrem de dificil să recunoşti că unul din familia noastră poate face un asemenea lucru. Toată lumea este distrusă”, a afirmat ea. Brenton Tarrant, care a crescut în micul oraş australian Grafton, pare să fi devenit adept al ideologiei neo-fasciste cu ocazia multiplelor sale călătorii în Europa. „Cred că acest băiat s-a schimbat, complet, doar din momentul în care a început să călătorească în străinătate”, a explicat Marie Fitzgerald, adăugând că în timpul adolescenţei Brenton Tarrant era extrem de interesat de jocurile video. El a început să călătorească după decesul tatălui său, iar în ultimii ani a locuit în oraşul Dunedin, din sudul Noii Zeelande. Terry Fitzgerald, unchiul lui Brenton Tarrant, a mărturisit că familia a aflat de la televizor despre rolul lui Brenton în atacurile de la Christchurch. „La început, am spus «Nu, acest lucru nu este posibil», dar apoi i-am văzut fotografia”, a spus Terry Fitzgerald.

 

Atacatorul susţine că a plănuit atacul în ultimii doi ani, iar locaţia exactă a fost stabilită în urmă cu trei luni. Noua Zeelandă nu a fost prima opţiune, dar Tarrant a dorit să transmită mesajul că „niciun loc din lume nu este sigur”.

×