x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tăticul Sarkozy: ”Dorm cu un ochi deschis”. Ce crede preşedintele despre biberon şi alăptare

Tăticul Sarkozy: ”Dorm cu un ochi deschis”. Ce crede preşedintele despre biberon şi alăptare

16 Noi 2011   •   14:13
Tăticul Sarkozy: ”Dorm cu un ochi deschis”. Ce crede preşedintele despre biberon şi alăptare

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a starnit indignarea mai multor mame tinere dupa ce a afirmat ca alaptarea este "sclavie", scrie Daily Mail.

Sarkozy a marturisit ca sotia sa, Carla Bruni, care a nascut recent, se straduieste sa produca suficient lapte pentru fetita lor de patru saptamani Giulia. Presedintele francez a mai spus ca mama care-si hraneste bebelusul i-a scapat pe barbati de raspunderea de a se scula noaptea atunci cand copilul vrea sa manance.

Nicolas Sarkozy a facut aceste afirmatii marti in timp ce discuta cu tinere mamici la o agentie de asigurari sociale in sud-vestul Frantei.

"Carla hraneste copilul. Cred ca este mai bine asa pentru protejarea impotriva alergiilor si bolilor. Dar pentru o femeie, este atat bucurie, cat si un fel de sclavie. Cu toate acestea, ii scapa pe barbati de raspunderea biberonului. Nu trebuie sa te scoli noaptea, desi din solidaritate, dorm cu un ochi deschis", a spus Sarkozy.

Comentariile presedintelui au fost etichetate de site-ul popular News de Stars ca fiind "macho": "Din discutiile referitoare la viata sa privata se poate observa ca Nicolas Sarkozy vrea sa fie aproape de cei care ar putea sa il voteze, dar si o tendinta de macho in opiniile sale".

Mai multe mamici au fost indignate de comentariile lui Sarkozy. "Nu ar fi mai bine daca ar ajuta-o pe Carla mai mult? Un sot sau un partener care se implica in alaptarea copilului ajuta mamele sa faca acest lucru mai mult timp", a spus o femeie.

×