x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa şi-a apărat şi la Davos supertaxa de 75% pe veniturile mari

Franţa şi-a apărat şi la Davos supertaxa de 75% pe veniturile mari

25 Ian 2013   •   21:14
Franţa şi-a apărat şi la Davos supertaxa de 75% pe veniturile mari

Franţa a apărat vineri la Davos, Elveţia, unde se află elita mondială din domeniul afacerilor, ''supertaxa'' sa de 75 % pe cele mai mari venituri, acuzată de către unii că-i alungă pe investitorii străini, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Ministrul francez de finanţe, Pierre Moscovici, a explicat, într-o conferinţă de presă, obiectivele acestei impozitări ''excepţionale'', insistând asupra caracterului său tranzitoriu.

"Impozitul de 75 %, care nu va avea decât doi ani de existenţă, nu-i afectează decât pe francezii cei mai bogaţi, pentru venitul lor anual de peste un milion de euro, a explicat Moscovici. Cu toate acestea, nu se pune problema de a renunţa la el, în pofida zvonurilor insistente în acest sens şi a anulării lui de către Consiliul Constituţional din Franţa", a insistat ministrul.

''Nu este ilogic ca cei care câştigă o mulţime de bani să facă acest efort temporar. Situaţie excepţională, efort excepţional, avere excepţională şi taxare prin urmare excepţională. Aceasta este logica'', a insistat Moscovici.

Proiectul de impozitare cu 75 % pentru partea de venituri ce depăşesc un milion de euro a provocat dezbateri aprinse în Franţa, determinând, printre altele, plecarea în Rusia a celebrului actor francez Gerard Depardieu, dar şi preocupări în rândul unor investitori străini.

Moscovici a minimalizat însă impactul acestui proiect la Davos, unde sute de mari patroni şi responsabili economici se reunesc în fiecare an în cadrul Forumului economic mondial.

''N-am simţit o preocupare majoră pe această temă aici, deoarece fiecare poate înţelege despre ce este vorba'' , a mai spus Moscovici. 

×