x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Taxa pe zahăr” din Marea Britanie atacată de specialiști și liderii industriei băuturilor carbogazoase

„Taxa pe zahăr” din Marea Britanie atacată de specialiști și liderii industriei băuturilor carbogazoase

09 Apr 2016   •   12:14
„Taxa pe zahăr” din Marea Britanie atacată de specialiști și liderii industriei băuturilor carbogazoase

Planurile Guvernului din Marea Britanie referitoare la taxa pe zahăr sunt aspru criticate atât de organizațiile care luptă împotriva obezității cât și de liderii din industria băuturilor răcoritoare.

George Osborne, ministrul care a propus legea, ar putea fi acționat în instanță la Curtea Europeană, de către conducătorii din industrie, care susțin că nu este corect ca anumite băuturi să fie scutite de această penalizare.  

Ministrul finanțelor a prezentat bugetul în fața Parlamentului și a anunțat că taxa va fi introdusă peste doi ani.

Potrivit planului realizat de Osborne, toate băuturile care conțin mai mult de 5 g de zahăr la 100 ml vor fi taxate cu 18 peni pe litru, iar cele care depășesc 8 g de zahăr la 100 ml, cu 24 peni.

Totuși, în cazul sucurilor de fructe, al smoothie-urilor și al băuturilor pe bază de lapte, precum latte-urile și milkshake-urile, planul de taxare nu se aplică, în ciuda faptului că sunt bogate în zahăr.

Potrivit telegraph.co.uk, persoanele din industrie doresc să prezinte cazul în fața Curții Europene, susținând că taxa este anti-competitivă și oferă avantaje injuste anumitor producători.

Reprezentanții Forului Național al Obezității le-a cerut imperios miniștrilor să repare erorile din plan, astfel încât toate băuturile bogate în zahăr să fie taxate.

×
Subiecte în articol: zahăr taxa pe zahar Marea Britanie