x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiune la Bruxelles. Reţineri în rândul protestatarilor de extremă dreapta şi al celor antirasişti

Tensiune la Bruxelles. Reţineri în rândul protestatarilor de extremă dreapta şi al celor antirasişti

02 Apr 2016   •   22:00
Tensiune la Bruxelles. Reţineri în rândul protestatarilor de extremă dreapta şi al celor antirasişti

Poliţia belgiană a operat sâmbătă după-amiaza, la Bruxelles, mai multe reţineri în rândul protestatarilor de extremă dreapta, dar şi al celor antirasişti, forţele de ordine angajându-se într-o confruntare tensionată cu tineri de origine nord-africană în cartierul Molenbeek, transmite Reuters.

Autorităţile locale interziseseră orice demonstraţie, temându-se de repetarea turbulenţelor de duminica trecută, când poliţia a recurs la tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe cei în jur de 450 de protestatari, în majoritate extremişti de dreapta, potrivit presei locale.

Circa 400 de persoane, majoritatea de origine nord-africană, s-au adunat totuşi sâmbătă în apropierea pieţei comunale din Molenbeek şi a staţiei de metrou Comte de Flandres, a indicat poliţia locală, care a încercat să le convingă să se disperseze. Circa 100 de tineri au făcut o tentativă să se îndrepte spre Piaţa Bursei, fiind respinşi de poliţie. Cel puţin şapte persoane au fost reţinute.

'A existat un protest aşteptat al extremei drepte, aşa încât un număr mare de tineri s-au adunat, iar la un moment dat vreo 300-400 înconjuraseră secţia de poliţie', a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

Potrivit reporterului Reuters aflat la faţa locului, un automobil s-a apropiat la un moment dat de barajul de poliţie, a fost lovit de bastoanele poliţiştilor şi a lovit o femeie în timp ce îndepărta în viteză.

În centrul oraşului, poliţia a reţinut în jur de 10 activişti antirasişti care se adunaseră în apropierea clădirii Bursei, transformată în memorial de locuitorii capitalei după atentatele din 22 martie.

Televiziunea belgiană a difuzat ulterior imagini cu circa 30 de demonstranţi de extremă dreapta într-o suburbie a Bruxelles-ului, purtând un banner pe care scria 'Aceasta este ţara noastră'.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: bruxelles belgia