x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în creştere între SUA şi Iran, după ce militarii iranieni au doborât o dronă a SUA

Tensiuni în creştere între SUA şi Iran, după ce militarii iranieni au doborât o dronă a SUA

20 Iun 2019   •   15:18
Tensiuni în creştere între SUA şi Iran, după ce militarii iranieni au doborât o dronă a SUA

Iranul a doborât o dronă a SUA în strâmtoarea Ormuz, acuzând Washingtonul că nu respectă suveranitatea naţională a Iranului şi că încearcă să adâncească tensiunile din regiunea, transmite The Guardian.

Gardienii Revoluţiei din Iran au spus, joi, că au doborât o dronă “de spionaj” a SUA care zbura în spaţiul aerian al Iranului.

Centrul de Comandă al SUA a confirmat că drona a fost doborâtă, însă oficialii au spus că aceasta se afla în spaţiul aerian internaţional. Purtătorul de cuvânt al Centrului de Comandă, căpitanul Bill Urban, a spus că drona doborâtă era una de supraveghere.

“Declaraţiile iraniene potrivit cărora drona se afla deasupra Iranului sunt false. Acesta a fost un atac neprovocat asupra sistemului de supraveghere al SUA în spaţiul internaţional”, a spus Bill Urban.

Tensiuneile au crescut între cele două ţări începând cu 13 iunie, când SUA a acuzat Iranul că a atacat cu mine două cinsterne în Golful Oman. Armata SUA a făcut publică o filmare în care sunt văzuţi militari iranieni care elimină minele neexplodate din faţa uneia dintre cinsterne.

×