x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Golf: Marina americană s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană

Tensiuni în Golf: Marina americană s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană

23 Iul 2019   •   21:45
Tensiuni în Golf: Marina americană s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană
Sursa foto: pixabay.com

O navă a marinei SUA s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană în strâmtoarea Ormuz săptămâna trecută, a declarat marţi un responsabil american, adăugând că armata nu are o confirmare definitivă în acest sens, potrivit Reuters şi AFP.

Astfel, SUA consideră că au doborât o a doua dronă iraniană la 18 iulie în strâmtoarea Ormuz, aşa cum a declarat comandantului forţelor americane în Orientul Mijlociu.

"Ca întotdeauna a fost o situaţie tactică complexă.Noi credem că două drone au fost ţintite cu succes", a afirmat generalul Kenneth McKenzie într-un interviu acordat din Siria pentru canalul CBS.

"Suntem siguri că am distrus o dronă, este posibil să o fi distrus şi pe o a doua", a precizat el.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joia trecută că o navă americană, USS Boxer, a distrus deasupra strâmtorii Ormuz o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de vasul SUA, fapt dezminţit de Teheran, care a calificat acest anunţ drept "ameninţări delirante şi fără fundament".

Donald Trump a respins negările iraniene, dar Pentagonul nu a difuzat nicio fotografie cu acest incident.

Regiune strategică pentru aprovizionarea mondială cu petrol, Golful traversează o nouă perioadă de turbulenţe.

Acestea sunt legate de exacerbarea tensiunilor între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian încheiat la Viena în 2015.

Din luna mai, actele de sabotaj şi atacurile asupra navelor în Golf - acţiuni imputate de SUA Teheranului, care dezminte - precum şi distrugerea dronelor au sporit tensiunile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: golf sua iran