x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiunile cresc ca urma a ameninţării nucleare a Coreei de Nord

Tensiunile cresc ca urma a ameninţării nucleare a Coreei de Nord

19 Sep 2017   •   14:23
Tensiunile cresc ca urma a ameninţării nucleare a Coreei de Nord

Armata americană a organizat exerciţii de bombardament alături de Coreea de Sud asupra peninsulei coreene, iar Rusia şi China au început exerciţiile navale înainte de reuniunea Adunării Generale ONU din SUA,de marţi, în condiţiile în care este posibil ca ameninţarea nucleară a Coreei de Nord să crească, scrie Reuters.

Apariţia exerciţiilor militare a venit după ce Phenianul a lansat o a doua rachetă balistică cu rază medie deasupra Japoniei, vineri, după ce a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear pe 3 septembrie, ca răspuns la sancţiunile aprobate de ONU şi la presiunea internaţională.

O pereche de două bombardiere americane B-1B şi patru jeturi F-35 au zburat din Guam şi Japonia şi s-au alăturat altor patru avioane sud-coreene F-15K în ultimul exerciţiu efectuat, a declarat Ministrul Apărării din Coreea de Sud. Exerciţiile au loc “de două sau de trei ori pe lună”, a mai sunt Ministrul Apărării Song Young-moo.

În Beijing, agenţia de stat Xinhua a spus că Rusia şi China au început exerciţiile navale în portul Vladivostok din estul Rusiei, nu departe de graniţa dintre Coreea de Nord şi Rusia.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU, Nikki Haley, a declarat, duminică, faptul că Consiliul de Securitate al ONU nu mai dispune de optiuni în ceea ce priveşte conţinutul programului nuclear din Coreea de Nord şi că Statele Unite au putea fi nevoite să transfere problema către Pentagon.

 

×