x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tentativă de asasinare eşuată. Ţinta: al-Awlaki, liderul yemenit al-Qaeda

Tentativă de asasinare eşuată. Ţinta: al-Awlaki, liderul yemenit al-Qaeda

de Cristian Ionescu    |    07 Mai 2011   •   14:41
Tentativă de asasinare eşuată. Ţinta: al-Awlaki, liderul yemenit al-Qaeda

164263-.jpgAnwar al-Awlaki, una dintre cele mai influente figuri al-Qaeda şi şeful organizaţiei teroriste în Peninsula Arabică, a scăpat cu viaţa în urma unui atac cu rachetă, executat de o dronă americană, scrie BBC, în ediţia online.

Potrivit raportului oficialilor din Yemen, au existat victime. Doi frati, presupusi ofiteri de rang superior ai al-Qaeda au fost ucisi, insa Pentagonul a refuzat sa comenteze dacă Anwar al-Awlaki fost tintit în mod specific, în atac.

Potrivit ministerului apararii yemenit, racheta trasa de catre drona a lovit o masina, care tranzita provincia Shabwa. In masina respectiva se aflau cei doi frati, Musa'id si Abdullah Mubarak, ambii ofiteri in  al-Qaeda.

Insa autoritatile americane au crezut ca in masina se afla si al-Awlaki, s-au gandit ca e o ocazie unica, asa ca nu au mai stat pe ganduri si i-au trimis la stramosi pe fratii teroristi. Potrivit informatiilor americanilor, al-Awlaki s-ar fi aflat la un moment dat in masina respectiva, de unde si decizia de atac.

Atacul vine la nici o saptamana dupa asasinarea teroristului numarul unu al planetei, Osama bin Laden. Dupa uciderea acestuia, americanii au promis continuarea razboiului impotriva retelei al-Qaeda. 

×