x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tentativă de lovitură de stat la adresa lui Viktor Orban?

Tentativă de lovitură de stat la adresa lui Viktor Orban?

de Istvan Deak    |    11 Iul 2012   •   15:58
Tentativă de lovitură de stat la adresa lui Viktor Orban?

La inceputul acestui an s-au facut eforturi din strainatate pentru a-l indeparta pe premierul ungar Viktor Orban 'printr-o lovitura de stat', dar aceste eforturi nu au avut succes, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Magyar Hirlap, presedintele Legislativului ungar, Laszlo Kover.

Kover a mentionat in acest sens ca un consilier de la Departamentul de Stat american a sugerat ca, daca indepartarea lui Viktor Orban nu se poate face pe cale democratica, trebuie abordate alte cai.

'Dar marsul pentru pace a fost un raspuns energic la acest apel', a subliniat oficialul ungar, referindu-se la mitingul proguvernamental care a atras mai devreme in acest an un sfert de milion de participanti.

In acelasi interviu, presedintele Parlamentului ungar a comentat si in legatura cu disputa privind decizia laureatului Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel de a renunta la o inalta distinctie primita in 2004 de la statul ungar in semn de protest fata de implicarea Ungariei in incercarile de reinhumare a controversatului scriitor de etnie maghiara Jozsef Nyiro la Odorheiu Secuiesc, in Romania. Kover a spus ca pozitia corecta a Guvernului ungar este de a da dovada de rabdare, pentru ca orice alta pozitie ar atata ura, si i-a luat apararea lui Nyiro, afirmand ca acesta nu a fost criminal de razboi, nici fascist, si nici antisemit.



×