x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tentativa eşuată de atentat asupra unei curse între Amsterdam şi Detroit

Tentativa eşuată de atentat asupra unei curse între Amsterdam şi Detroit

26 Dec 2009   •   00:00

Un tânăr nigerian, despre care se crede că are legături cu al-Qaida, a încercat să detoneze o substanţă explozibilă la bordul unui avion care transporta 278 de pasageri.

Suspectul a fost arestat după ce avionul, un Airbus A330 aparţinând companiei americane Northwest Airlines, care decolase din Amsterdam, a aterizat la Detroit.

Times online informează că numele atentatorului este Abdul Farouk Abdulmutallab, student la University College London. El este internat in spital cu arsuri grave cauzate de explozie, incidentul provocând rănirea uşoară a câtorva pasageri. Explozia a avut loc la aterizarea avionului pe aeroportul din Detroit.

Barack Obama, care a fost informat despre incident, a ordonat, după ce a avut consultări telefonice cu principalii săi consilieri pe probleme de securitate naţională, sporirea măsurilor de securitatea aeriană.
 
"Măsurile suplimentare se aplică în lumea întreagă pentru toate cursele către Statele Unite, pe o durată nedeterminată", a a anunţat serviciul coordonatorului naţional antiterorism. "Este vorba de percheziţionarea pasagerilor şi  de controale suplimentare la bagajele de mână", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciului menţionat.

Măsurile au intrat în vigoare de sâmbătă dimineaţa în Olanda, care a primit o solicitare oficială în acest sens din partea autorităţilor americane în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Reprezentanţii aeroportului Amsterdam-Schiphol au dat asigurări că aceste măsuri nu vor afecta absolut deloc traficul aerian.

×
Subiecte în articol: externe