x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TERORISM O persoană rănită în atacul de la Strasbourg a încetat din viață

TERORISM O persoană rănită în atacul de la Strasbourg a încetat din viață

14 Dec 2018   •   18:31
TERORISM O persoană rănită în atacul de la Strasbourg a încetat din viață
Sursa foto: Captura Video

Una dintre victimele rănite în atacul de la Strasbourg, care se afla de marţi seara în stare critică, a decedat vineri, numărul persoanelor ucise ajungând la patru, a anunţat parchetul din Paris.
Două persoane au murit marţi seara în timpul atacului comis în zona Târgului de Crăciun de la Strasbourg de Cherif Chekkat, un delincvent radicalizat, în vârstă de 29 de ani, ucis de poliţie după două zile în care a fost intens căutat. O a treia persoană a decedat joi, iar una dintre victime rămâne în moarte cerebrală.
Procurorul general al Parisului şi şeful parchetului antiterorist Remy Heitz a anunţat vineri că autorităţile franceze au reţinut în total şapte persoane în cadrul anchetei declanşate după atacul de la Strasbourg.
Magistratul a precizat că este vorba de patru membri ai familiei lui Cherif Chekatt, autorul atacului, ucis joi seara de poliţie, şi de trei membri ai anturajului apropiat al acestuia.
El a menţionat că primii patru au fost plasaţi în arest preventiv în noaptea de marţi spre miercuri, iar dintre ceilalţi trei unul a fost reţinut joi dimineaţa şi ceilalţi doi în cursul nopţii.
Procurorul a dat asigurări că ancheta va continua "pentru a identifica eventuali complici sau coautori care l-ar fi putut ajuta sau încuraja pe Chekatt să treacă la acţiune", dar şi ulterior, până la prinderea sa de către poliţie. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: atac terorist strasbourg