x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroristii lovesc din nou Bagdadul

Teroristii lovesc din nou Bagdadul

15 Sep 2004   •   00:00

Ziua de ieri a infirmat declaratiile optimiste ale autoritatilor americane care incearca sa convinga ca Irakul devine, incet, incet, o tara libera de extremism: cel putin 60 de persoane au fost ucise si 120 ranite in doua atentate sangeroase.

ANA ILIE

Un bilant preliminar al celor doua atentate care au zguduit ieri Capitala irakiana Bagdad si orasul Baaquba indica un numar de cel putin 60 de morti si 120 de raniti. Ambele atacuri au fost indreptate impotriva fortelor autohtone de politie, o tinta preferata, in ultima vreme, de rebelii irakieni.

MASINA-CAPCANA. Primul atac, cu masina-capcana, a avut loc la ora locala 10:00 si a vizat sediul central al politiei din Bagdad, aflat pe o artera comerciala aglomerata, strada Haifa. Martorii au descris scene de cosmar: bucati de corpuri omenesti imprastiate peste tot, metal contorsionat, geamuri sparte si bucati de moloz, un crater imens in mijlocul strazii si peste opt magazine devastate. Teroristii au parcat masina plina cu material explozibil in fata sectiei de politie unde, la primele ore ale diminetii, cateva zeci de persoane in cautare de slujbe formasera o coada. In plus, in apropiere se afla o cafenea care la acea ora era plina cu clienti. Deflagratia uriasa, una din cele mai puternice din ultima vreme din Capitala irakiana, a facut peste 47 de morti si cel putin 96 raniti.

MICROBUZ. La numai trei ore distanta, un microbuz care transporta politisti in centrul orasului Baaquba, la doar 50 de kilometri nord-est de capitala, a fost tinta tirurilor de arma automata a rebelilor. 13 persoane au murit, 12 politisti si soferul lor civil. "Cateva persoane au coborat din doua vehicule si au inceput sa mitralieze minibuzul", a povestit unul dintre cei doi politisti care au scapat din atac doar cu rani.

×
Subiecte în articol: externe