x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tezaur tracic, descoperit în Bulgaria

Tezaur tracic, descoperit în Bulgaria

12 Noi 2012   •   13:16
Tezaur tracic, descoperit în Bulgaria

Arheologii au descoperit mai multe obiecte din aur într-un mormânt trac în Bulgaria, printre care se numără şi o tiară cu motive animale, informează Daily Mail.

Obiectele din aur sunt datate la sfârşitul secolului IV, începutul secolului III, î.Hr şi au fost găsite în cel mai mare din cele 150 de morminte tracice care aparţineau Geţilor.

Mormintele au fost îngropate în apropierea satului Sveshatari. Alături de tiară au mai fost găsite un inel din aur, 44 de reprezentări feminine şi 100 de butoni din aur.

"Sunt descoperiri uimitoare, din apogeul culturii geţilor. Mormântul ar putea avea legătură cu Cothelas, primul conducător cunoscut al geţilor", a spus Diana Gergova, conducătoarea echipei de arheologi care a efectuat săpăturile şi cercetător al culturii tracice la Institutul Naţional de Arheologie din Sofia.

Diana Gergova a menţionat că este o descoperire unică.

Tracii erau conduşi de o puternică aristocraţie militară şi erau cunoscuţi pentru comorile lor de aur. Trăiau la întretăierea civilizaţiilor greacă şi romană şi au intrat în contact şi în conflict cu acestea până când au fost absorbiţi în cele din urmă în Imperiul Roman.

×
Subiecte în articol: Tezaur aur trib morminte obiecte geti