x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TGV avariat după ciocnirea cu un sinucigaş. Traficul feroviar din Franţa - grav afectat de valul de sinucideri din week-end

TGV avariat după ciocnirea cu un sinucigaş. Traficul feroviar din Franţa - grav afectat de valul de sinucideri din week-end

29 Mai 2012   •   09:37
TGV avariat după ciocnirea cu un sinucigaş. Traficul feroviar din Franţa - grav afectat de valul de sinucideri din week-end

In jur de 11000 de calatori au ajuns la destinatii dupa mai multe ore de intarziere, in acest sfarsit de saptamana, din cauza a 12 sinucideri produse pe mai multe trasee ale cailor ferate franceze iar intr-un caz din pricina unei probleme tehnice, conform TF1.

Traseele cele mai afectate au fost cele care leaga Parisul de Bordeaux si Marsilia.

Michel Pronost, purtatorul de cuvant al SNCF, a declarat ca acest weekend a fost unul negru din cauza mai multor sinucigasi care au cauzat intarzieri de pana la 5 ore a 12 curse feroviare.

Pasagerii TGV-ului de la Paris spre Marsilia, care a fost avariat din cauza coliziunii, au fost transbordati in alt tren pe un traseu deviat si au ajuns la destinatie cu trei ore intarziere.

Oficialii SNCF sunt ingrijorati de numarul din ce in ce mai mare al sinucigasilor care aleg sa-si puna capat zilelor pe calea ferata. In acest sfarsit de saptamana 12 oameni si-au luat zilele in acest fel.

Intr-un singur caz intarzierea a fost provocata de o problema tehnica la cablul de alimentare cu energie electrica.

Purtatorul de cuvant a mai adaugat ca pentru pasagerii din trenul care avut problemele tehnice acestia vor fi despagubiti cu 200% din pretul biletului. Tuturor le-a fost distribuia hrana, bonuri pentru taxi iar cei care se aflau pe rutele pe care s-au produs sinuciderile le va fi rambursat pretul biletului integral.


×