x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misiune de salvare in Thailanda: Primii doi copii, scoşi din peştera

Misiune de salvare in Thailanda: Primii doi copii, scoşi din peştera

08 Iul 2018   •   16:01
Misiune de salvare in Thailanda: Primii doi copii, scoşi din peştera

Primii doi copii au fost scoşi dintr-o peşteră inundată din Thailanda, unde au rămas blocaţi mai mult de două săptămâni, a anunţat duminică un reprezentant local al echipelor de salvare. Autorităţile din provincia Chiang Rai din nordul Thailandei au demarat duminică dimineaţă o operaţiune periculoasă, ce vizează aducerea la suprafaţă a celor 12 copii şi a antrenorului lor de fotbal.  

 

"Doi copii au fost aduşi la suprafaţă. În prezent, ei se află în spitalul de campanie amenajat în apropiere de peşteră", a declarat Tossathep Boonthong, directorul departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai, care participă la operaţiunile de salvare. 

"Ei trec acum printr-o procedură de examinare fizică. Nu au fost transportaţi deocamdată la spitalul Chiang Rai", a adaugat acelaşi oficial thailandez. 

"Alti doi îi vor urma în curând", a precizat, la randul sau, Kongcheep Tantrawanit, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.  "Patru băieţi au ajuns în cea de-a treia cameră a peşterii", unde a fost amenajată o tabără de salvare. "Ei vor putea să iasă pe picioarele lor", a spus el 

Salvare

×