x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May anunţă noi restricţii după Brexit în Marea Britanie

Theresa May anunţă noi restricţii după Brexit în Marea Britanie

23 Feb 2018   •   15:53
Theresa May anunţă noi restricţii după Brexit în Marea Britanie

Şoferii care deţin permise de conducere obţinut pe teritoriul Marii Britanii ar putea fi opriţi să mai călătorească în ţările din blocul comunitar, după Brexit.

Comisia Europeană a anunţat că aceste permise nu vor mai fi recunoscute după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit The Telegraph

Dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord privind transportul, recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere ar putea fi retrasă, ceea ce ar însemna că cetăţenii UE care călătoresc în Marea Britanie nu vor mai putea închiria maşini sau încheia asigurări.

Avertismentul Comisiei Europene a fost lansat joi dimineaţă.

Theresa May a declarat miercuri că vrea ca toţi cetăţenii UE care locuiesc legal în Regatul Unit să rămână şi după Brexit în Marea Britanie şi a promis că va exista un sistem simplu prin care se pot înscrie pentru a rămâne.

„Au contribuit enorm la binele ţării noastre şi de aceea vrem ca ei şi familiile lor să rămână. Vreau să fie clar că cetăţenii care locuiesc legal acum în Marea Britanie vor putea rămâne. Va fi un sistem digital, simplu şi cu o interfaţă uşor de utilizat. Ne vom asigura astfel că vom furniza un proces pe cât de simplu posibil”, a spus May în Parlament.

Marea Britanie speră că va încheia în luna martie un acord privind perioada de tranziţie post-Brexit şi că va ajunge la o înţelegere privind relaţiile comerciale pe termen lung.Observator.tv

×