x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May, noul premier al Marii Britanii: Trebuie să negociem cel mai bun acord cu UE în privinţa Brexit-ului

Theresa May, noul premier al Marii Britanii: Trebuie să negociem cel mai bun acord cu UE în privinţa Brexit-ului

11 Iul 2016   •   21:29
Theresa May, noul premier al Marii Britanii: Trebuie să negociem cel mai bun acord cu UE în privinţa Brexit-ului
Sursa foto: youtube.com

Theresa May, care îi va urma miercuri lui David Cameron în funcţia de premier, a declarat luni că vrea ca Marea Britanie 'să negocieze' cel mai bun acord cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul, relatează AFP.

Ea a subliniat că şi-a bazat campania din cursa pentru şefia Partidului Conservator şi a executivului pe "nevoia de a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie, care va ieşi din UE, şi de a stabili un nou rol pentru (ţară) în lume".

Theresa May s-a declarat totodată 'onorată' că a fost aleasă să îi urmeze lui David Cameron ca lider al Partidului Conservator aflat la putere, potrivit DPA.

Ea a spus că Marea Britanie "are nevoie de o viziune care să lucreze pentru fiecare dintre noi", după ce referendumul de la 23 iunie pentru ieşirea din UE a evidenţiat diviziunile sociale, economice şi politice.

"Brexit înseamnă Brexit şi vom face din el un succes", a dat ea asigurări, în pofida faptului că a susţinut campania lui Cameron pentru rămânerea în blocul comunitar înaintea referendumului.

Theresa May a fost confirmată luni ca învingătoare în cursa internă pentru conducerea Partidului Conservator şi urmează a fi instalată în funcţia de prim-ministru.

Premierul demisionar David Cameron a anunţat anterior luni că Theresa May va fi prim-ministru al Marii Britanii începând de miercuri.

 

Sursa: AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: Theresa May ue brexit acord premier