x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May: Regatul Unit rămâne „angajat necondiționat” în menținerea securității Uniunii Europene

Theresa May: Regatul Unit rămâne „angajat necondiționat” în menținerea securității Uniunii Europene

29 Sep 2017   •   12:21
Theresa May: Regatul Unit rămâne „angajat necondiționat” în menținerea securității Uniunii Europene

Theresa May a afirmat că Marea Britanie este „angajată necondiționat” menținerii securității cu Uniunea Europeană, în condițiile în care Marea Britanie se pregățește pentru Brexit, scrie The Guardian.

În timpul unei vizite la o bază militară din Estonia cu președintele Franței, Emmanuel Macron, prim-ministrul a spus că amenințările Rusiei cu agresiuni față de migrația ileagă și cibersecuritatea a făcut ca siguranța din uniune este din ce în ce mai vitală.

„Când o națiune ca Rusia înalcă în mod deliberat ordinea internațională bazată pe reguli la crearea cărora am muncit din greu, trebuie să ne adunăm împreună cu aliații noștri pentru a apăra sistemul internațional”, a afirmat Theresa May.

„Regatul Unit este angajat necondiționat în menținerea securității Europei și va continua să ofere ajutor și asistență statelor membre ale Uniunii Europene, care sunt victime ale agresiunii armate, terorismului sau dezastrelor naturale sau artificial. În timp ce ne pregătim să părăsim Uniunea Europeană, cum am mai spus de multe ori, nu părăsim Europa, deci Regatul Unit este angajat necondiționat menținerii securității Europei”, a adăugat prim-ministrul britanic.

Theresa May este în Estonia pentru un summit al liderilor Uniunii Europene. Aceasta a ajuns joi pentru o masă cu ceilalți 26 de lideri, care își doresc să rămână uniți în discuțiile privind Brexit.

×