x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Theresa May va discuta cu Trump, despre comerţul bilateral

Theresa May va discuta cu Trump, despre comerţul bilateral

25 Sep 2018   •   06:52
Theresa May va discuta cu Trump, despre comerţul bilateral

Premierul britanic, Theresa May, va discuta miercuri la New York cu preşedintele american, Donald Trump, despre relaţiile comerciale dintre cele două ţări după ieşirea Marii Britanii din UE la sfârşitul lui martie 2019, a informat luni o sursă din cadrul guvernului de la Londra.

 

Întrevederea va avea loc în paralel cu Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. "Şi-au luat amândoi angajamentul ferm să încheie un acord de liber schimb între Marea Britanie şi Statele Unite" după Brexit, a precizat sursa. 

Theresa May şi Donald Trump vor mai aborda problema otrăvirii unui fost spion rus şi a fiicei sale, în martie, la Salisbury, în Anglia, pe care Londra şi aliaţii săi au atribuit-o Rusiei. Moscova neagă orice implicare. 

Marţi, Theresa May va pleda pe lângă preşedintele iranian, Hassan Rohani, de asemenea la New York, pentru eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe, o britanică de origine iraniană închisă în Republica Islamică. 

Manager de proiect la Thomas Reuters Foundation legată de agenţia de presă cu acelaşi nume, Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost arestată în aprilie 2016 pe aeroportul din Teheran, în timp ce se pregătea să se întoarcă înapoi în Marea Britanie împreună cu fiica ei, în prezent în vârstă de patru ani, după o vizită la familia sa. 

Ea a fost condamnată în septembrie 2016 la cinci ani de închisoare pentru participarea la demonstraţii împotriva regimului iranian în 2009, ceea ce ea neagă. Pedeapsa a fost confirmată în apel în aprilie 2017. 

"Premierul îşi va exprima profunda îngrijorare în legătură cu detenţia lui Nazanin şi va lansa un apel pentru eliberarea ei din motive umanitare", potrivit sursei citate. AGERPRES

×