x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TIFF: George Clooney şi Matt Damon s-au distrat pe seama lui Trump la prezentarea filmului 'Suburbicon'

TIFF: George Clooney şi Matt Damon s-au distrat pe seama lui Trump la prezentarea filmului 'Suburbicon'

11 Sep 2017   •   18:28
TIFF: George Clooney şi Matt Damon s-au distrat pe seama lui Trump la prezentarea filmului 'Suburbicon'

 George Clooney şi Matt Damon au profitat de conferinţa de presă prilejuită de prezentarea la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) a celui mai recent film al lor, 'Suburbicon', pentru a se distra pe seama preşedintelui american, Donald Trump, şi a denunţa rasismul din societatea americană, relatează duminică EFE. 

'Suburbicon', în regia lui Clooney şi avându-i în rolurile principale pe actorii Matt Damon, Julianne Moore şi Oscar Issac, este o satiră sumbră la adresa rasismului din suburbiile oraşelor din nord-estul SUA în anii 1950. 

Filmul combină un scenariu scris de fraţii Coen cu un alt incident, care s-a petrecut cu adevărat într-o suburbie din nord-estul SUA în 1957. Clooney a explicat că ideea combinării celor două povestiri a apărut în timpul campaniei electorale pentru preşedinţia SUA. 

"Am văzut cum stau lucrurile în campania electorală privind construirea de garduri sau de a-i face ţapi ispăşitori pe mexicani şi musulmani. Nu este un lucru nou în istoria noastră aşa că ne-am gândit că ar fi interesant să-l prezentăm într-un mod distractiv, nu ca un documentar", a explicat Clooney. 

La rândul său, Damon a glumit despre celebra defăimare a mexicanilor din SUA, consideraţi majoritatea "violatori sau criminali", în timpul campaniei electorale a lui Trump. 

Când un ziarist mexican i-a pus o întrebare lui Damon, actorul l-a întrebat la rândul său dacă este un criminal sau un violator. "Ah, deci eşti unul dintre cei buni", a răspuns retoric Matt Damon. 

El a reamintit că în SUA a avut loc un război civil pe motive rasiale (sclavia populaţiei de culoare) şi că această problemă încă nu s-a rezolvat. Şi va continua să rămână o problemă, cât timp nu o vom discuta, a precizat Matt Damon.AGERPRES

×