x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tokyo a fost lovit de 100 de cutremure în doar câteva ore!

Tokyo a fost lovit de 100 de cutremure în doar câteva ore!

18 Dec 2009   •   00:00
 Tokyo a fost lovit de 100 de cutremure în doar câteva ore!
Sursa foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

O sută de cutremure au afectat regiunea situată la sud-vest de oraşul Tokyo de joi seara şi până vineri dimineaţa. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 5,2, potrivit institutului american de geofizică (USGS). În urma acestor mişcări tectonice s-au raportat şapte răniţi şi mai multe case avariate.



Acest cutremur s-a produs vineri la ora locală 08.45 (01.45, ora României), în apropierea peninsulei Izu, situată la 100 de kilometri de Tokyo, şi la o adâncime de 21 de kilometri, a precizat institutul. Şapte persoane au fost rănite în oraşul Ito, printre care un bărbat de 78 de ani, care a căzut de pe o scară, potrivit autorităţilor municipale. Circa 20 de case au fost avariate. Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, localnicii din Ito măturau geamurile sparte, iar zidul exterior al unui hotel s-a prăbuşit.

De joi seara au fost înregistrate aproximativ 100 de cutremure în peninsula Izu, unde traficul feroviar a fost suspendat pentru scurt timp. "Continumăm să înregistrăm replici şi cerem localinicilor să fie prudenţi", a explicat Hiroki Ishii, de la pirmăria din Ito. Un oficial al Agenţiei japoneze de meteorologie a avertizat că este posibil ca un cutremur "cu o putere similară sau chiar mai puternic" să se producă în regiune în viitorul apropiat.

Oraşul Tokyo a fost la rândul său afectat de dimineaţă de un cutremur cu magnitudinea de 5,3, potrivit USGS. Acest cutremur, diferit de cele din Izu, potrivit agenţiei de meteorologie, nu a provocat pagube.

Japonia se află la confluenţa a patru plăci tectonice şi înregistrează 20 la sută din cutremurele cele mai violente produse în fiecare an în toată lumea.

×
Subiecte în articol: externe