x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci minute de DEVASTARE totală: Vezi imagini din timpul TORNADEI care a lovit un oraş din Noua Zeeladă (VIDEO)

Cinci minute de DEVASTARE totală: Vezi imagini din timpul TORNADEI care a lovit un oraş din Noua Zeeladă (VIDEO)

06 Dec 2012   •   08:57
Cinci minute de DEVASTARE totală: Vezi imagini din timpul TORNADEI care a lovit un oraş din Noua Zeeladă (VIDEO)

Trei persoane au murit, alte şapte au fost spitalizate, iar aproximativ 150 de locuinţe au fost grav avariate în urma unei tornade la periferia de vest a oraşului Aukland, în Noua Zeelandă, relatează BBC News Online. Tornada a afectat suburbiile Hobsonville şi Whenuapai, smulgând copaci din rădăcini şi acoperişuri. Un locuitor a descris fenomenul drept "cinci minute de devastare totală".

Două dintre victime se pare că munceau la construirea unei şcoli, iar a treia a fost lovită de un copac, potrivit Apărării Civile. Alte şapte persoane au fost spitalizate. "Aproximativ 150 de locuinţe au fost avariate la Whenuapai, iar multe altele sunt considerate de nelocuit sau au rămas fără energie electrică", se arată în comunicat.

Tornada a fost însoţită de ploi torenţiale şi rafale violente de vânt. După ora locală 16.30 (5.30, ora României), furtuna se îndrepta spre sud-est şi urma să înceteze, au anunţat serviciile meteorologice neozeelenadeze. Ultima tornadă a afectat oraşul Aukalnd în mai 2010 şi s-a soldat cu un mort.

×