x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Totuşi unde e Putin?

Totuşi unde e Putin?

de Marina Constantinoiu    |    15 Mar 2015   •   19:56
Totuşi unde e Putin?

Preşedintele rus a dispărut din ochii publicului la 5 martie, ceea ce a dus la o serie de speculaţii, care mai de care mai sumbre. Putin a fost văzut ultima oară public în timpul întâlnirii sale cu prim-ministrul italian Matteo Renzi.

Ar fi trebuit să meargă în Kazahstan, dar deplasarea sa a fost amânată. Semnarea unui acord strategic cu Osetia de Sud, pe care Moscova o recunoaşte drept stat independent, a fost şi ea amânată. Întâlnirea sa anuală cu şefii serviciilor secrete (FSB) nu a avut loc. “Agendă foarte încărcată”, a justificat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Liberation.

Într-o tentativă aparentă de a potoli valul de speculaţii privind starea şi locul unde se află preşedintele rus, Kremlinul a lansat vineri un videoclip în care este prezentat Putin întâlnindu-se cu preşedintele Curţii Supreme, Viaceslav Lebedev.

Agenţia de ştiri ucraineană TSN susţine că videoclipul seamănă foarte mult cu imagini de arhivă de la o reuniune anterioară care a avut loc la 21 noiembrie 2014.

Absenţa prelungită lui Putin a dus la o avalanşă de zvonuri pe reţelele de social media. Se speculează fie că liderul rus este grav bolnav, fie că a fost victima unei lovituri de stat sau că este în Elveţia la clinica unde se află partenera sa, Alina Kabaeva, o fostă gimnastă în vârstă de 32 de ani. Motivul dispariţiei liderului de la Kremlin din faţa camerelor de filmat ar fi că urmează să devină tată, potrivit ediţiei online a cotidianului Tribune de Geneve.

Se pare că Putin urmăreşte îndeaproape evoluţia sarcinii iubitei sale, care a fost internată în urmă cu câteva zile într-un centru medical specializat, Clinica Sant'Anna din Sorengo, în cantonul Ticino, Elveţia, potrivit tdg.ch.

Vladimir Putin este de obicei puternic mediatizat în presa rusă controlată de Kremlin, iar programul său zilnic domină de obicei buletine de ştiri.

Are dureri de spate
Cotidianul austriac Kurier relatează în ediţia sa de duminică faptul că preşedintele rus Vladimir Putin ar suferi de probleme la spate, şi că un expert ortoped din Viena s-ar fi deplasat special la Moscova pentru a-i oferi îngrijiri.

Kurier nu prezintă numele specialistului ortoped şi nici nu precizează sursa informaţiei sale, care pică pe fondul unor speculaţii dintre cele mai diverse pe seama situaţiei liderului rus.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă apelurilor agenţiei Reuters, pentru a obţine clarificări privind absenţa preşedintelui.

×