x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traficanţii de droguri au spaţii speciale într-un parc din Berlin

Traficanţii de droguri au spaţii speciale într-un parc din Berlin

09 Mai 2019   •   16:55
Traficanţii de droguri au spaţii speciale într-un parc din Berlin

Traficanţilor de droguri din Berlin li se oferă spaţii speciale în parcul central al oraşului, unde îşi pot desfăşura tranzacţiile, acţiune care a condus la critici potrivit cărora autorităţile au abandonat lupta împotriva grupărilor criminale, transmite The Guardian.

Timp de ani întregi a existat o dezbatere aprinsă privind Parcul Gorlitzer, un punct popular de întâlnire când vine vorba de traficul de droguri în districtul Kreuzberg. Oamenii din zonă spun că le este frică să-şi lase copiii sau animalele în parc.

După mai multe încercări eşuate ale poliţiei de a curăţa parcul de traficanţi, managerul acestuia a declarat că au fost selectate zone unde traficanţii pot să opereze, delimitate prin dungi de culoare roz.

Managerul parcului, Cengiz Demirci, spune că zonele roz sunt dedicate traficanţilor, iar oamenii care frecventează parcul vor ştii asta şi vor putea să le evite.

“Această metodă are motive pur practice în spatele ei”, a spus Demirci pentru un post local de radio. “Nu legalizăm vânzarea de droguri”.

În aprilie, ministrul de interne al Berlinului, Frank Henkel, a declarat că autorităţile vor adopta în viitor o politică de “zero toleranţă” faţă de traficanţii de droguri din Parcul Gorlitzer, însă localnicii spun că nimic nu s-a schimbat.

×
Subiecte în articol: parc berlin trafic de droguri