x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost întrerupt temporar din cauza unei drone

Traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost întrerupt temporar din cauza unei drone

09 Mai 2019   •   16:28
 Traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost întrerupt temporar din cauza unei drone

Zborul unei drone a întrerupt joi timp de aproximativ trei sferturi de oră traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt, unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, şi a împiedicat mai mult de o sută de aterizări şi decolări, a anunţat joi Fraport, operatorul aeroportului german, informează agenţiile dpa şi AFP. 

Traficul a fost oprit între orele locale 07:27 şi 08:18 (05:27 şi 06:18 GMT). 

În total, 143 de decolări şi aterizări au fost anulate şi 48 de avioane au fost redirecţionate spre alte aeroporturi. 

Drona, cu un diametru de circa 1 metru 50, a fost observată de mai mulţi piloţi în sudul aeroportului, după care nu a mai fost văzută, permiţând reluarea traficului. 

În jur de 1.500 de zboruri erau prevăzute joia aceasta la Frankfurt. Numărul total de pasageri afectaţi de întreruperea traficului aerian nu a fost comunicat imediat, însă în jur de 15.000 de pasageri ai companiei germane Lufthansa au fost vizaţi de incident. 

Poliţia aeroportului a anunţat că a declanşat o anchetă cu privire la incident, fără a da deocamdată mai multe detalii în ceea ce priveşte originea dronei. 

Zborul dronelor deasupra zonelor de aterizare şi decolare ale unui aeroport este interzis în Germania, la fel ca în numeroase alte ţări. Recent, zborul unei drone a paralizat traficul pe aeroportul londonez Heathrow. Mai multe alte aeroporturi din lume au fost de asemenea afectate în ultimele luni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: aeroportul frankfurt drona