x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traficul din Eurotunel a fost readus la normal

Traficul din Eurotunel a fost readus la normal

04 Aug 2015   •   20:33
Traficul din Eurotunel a fost readus la normal
Sursa foto: wikipedia.org

Aproximativ 600 de tentative de intruziune a imigranţilor, potrivit poliţiei, au fost dejucate în noaptea de luni spre marţi în apropiere de tunelul de sub Canalul Mânecii, lângă Calais (nordul Franţei), în timp ce o inspecţie care a avut loc în dimineaţa zilei de marţi a suscitat perturbări în trafic, informează AFP.

Grupul Eurotunel, care gestionează instalaţia submarină dintre Franţa şi Marea Britanie, a efectuat o inspecţie în culoarul de sud al tunelului, după detectarea unei 'anomalii' care nu a fost precizată, provocând, marţi dimineaţa, întârzieri în trafic.

Grupul a anunţat, la puţin timp după orele 14:00 GMT, că inspecţia a fost finalizată şi că traficul a revenit la normal.

Întârzierile cumulate au cauzat, cu toate acestea, lungi aşteptări pentru pasageri, de patru ore pentru plecarea din Folkestone din Marea Britanie şi de două ore de partea franceză, marţi după-amiază.

Nu a fost dezvăluit niciun detaliu cu privire la natura anomaliei, lăsând deschise toate posibilităţile: o problemă pe o linie, prezenţa unor persoane sau un alt incident.

În noaptea de luni spre marţi, circa 500 de imigranţi au fost reperaţi lângă Eurotunel, pentru 600 de tentative de intruziune, dintre care 400 au fost respinse. Circa 180 de persoane interceptate au fost scoase în afara zonei şi aproximativ 20 au fost interpelate, a detaliat o sursă din cadrul poliţiei.

Totuşi, această cifră este în scădere puternică comparativ cu cele 1.700 de tentative ale aspiranţilor la imigrare în Marea Britanie înregistrate noaptea precedentă.

Această animare extrem de puternică s-a datorat prezenţei unor militanţi ai mişcării pentru libertatea circulaţiei 'No Border', veniţi să 'provoace', în timp ce imigranţii caută mai degrabă 'discreţia', estimează sursa din cadrul poliţiei.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: eurotunel trafic trafic