x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA AVIATICĂ din Taiwan. Ce a STRIGAT pilotul avionului TransAsia Airways, înainte să se PRĂBUŞEASCĂ în râu! (VIDEO)

TRAGEDIA AVIATICĂ din Taiwan. Ce a STRIGAT pilotul avionului TransAsia Airways, înainte să se PRĂBUŞEASCĂ în râu! (VIDEO)

05 Feb 2015   •   12:59
TRAGEDIA AVIATICĂ din Taiwan. Ce a STRIGAT pilotul avionului TransAsia Airways, înainte să se PRĂBUŞEASCĂ în râu! (VIDEO)

"AJUTOR! AJUTOR! A LUAT FOC MOTORUL!". Asta a strigat pilotul avionului taiwanez TransAsia Airways, înainte ca acesta să se prăbuşească ieri, într-un râu de aflat la periferia Taipeiului. Aeronava s-a prăbuşit după ce a agățat un pod, la puțin timp de la decolarea de pe aeroportul Taipei Songshan. Potrivit USA Today, ultimul bilanţ arată că 31 de persoane au murit, iar 12 sunt daţi dispăruţi.

La bordul avionului, care efectua un zbor intern spre arhipelagul Kinmen (din strâmtoarea Taiwan), se aflau 53 de pasageri, între care doi copii, plus cinci membri ai echipajului.

Imaginile transmise de televiziuni arătau supraviețuitorii purtând veste de salvare și înotând printre resturile epavei. Alții, printre care și un copil mic, au fost duși la țărm cu ajutorul bărcilor gonflabile de echipele de salvare.

Directorul executiv al TransAsia Airways, Peter Chen, și-a cerut scuze și a afirmat că la bordul aeronavei se găseau 31 de turiști chinezi și 22 de pasageri din Taiwan.

Cauza accidentului este încă necunoscută. Presa locală a relatat că experții bănuiesc că ar fi vorba despre o pană la unul din motoare, în condițiile în care avionul nu a reușit să câștige altitudine după decolare.

Potrivit unei surse oficiale, avionul era același tip ca cel care efectua zborul GE222 al TransAsia Airways, care s-a prăbușit în Penghu în iulie 2014, soldându-se cu moartea a 48 dintre cele 59 de persoane la bord.

×