x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Alpi. 7 alpiniști au fost uciși de o avalanşă

Tragedie în Alpi. 7 alpiniști au fost uciși de o avalanşă

15 Sep 2015   •   22:16
Tragedie în Alpi. 7 alpiniști au fost uciși de o avalanşă
Sursa foto: Foto: 2oceansvibe.com

Şapte alpinişti au murit într-o avalanşă produsă marţi la prânz în masivul Ecrins din Alpii francezi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de autorităţi. Printre victime se află şi străini, conform jandarmeriei, care nu a precizat şi naţionalitatea acestora, transmite AFP.

"Bilanţul s-a înrăutăţit: au murit şapte persoane", a declarat prefectul departamentului Hautes-Alpes (sud-estul Franţei), Pierre Besnard, care anunţase anterior un bilanţ provizoriu de cinci morţi, doi dispăruţi şi o persoană salvată, "uşor rănită".

Echipele de salvare verifică locul producerii avalanşei pentru a se asigura că nu mai există alte victime, a adăugat prefectul. Potrivit acestuia, vremea nu ridicase semne de îngrijorare deosebite. Ninsese puţin, dar timpul era relativ bun.

Avalanşa a pornit de la 3.900 - 4.000 de metri înălţime, iar cercetările, efectuate de circa 15 jandarmi şi un elicopter, erau în plină desfăşurare marţi după-amiază. Este una dintre cele mai devastatoare avalanşe din acest an din Franţa. În 25 ianuarie, şase persoane au murit în Queyras, tot în Alpi, iar în 1 aprilie alte trei au pierit în Ecrins, aminteşte AFP.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alpi muntii alpi avalansa alpinisti tragedie