x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în munții Alpi! Mai mulți schiori au murit, după ce au fost înghiţiţi de o avalanşă!

Tragedie în munții Alpi! Mai mulți schiori au murit, după ce au fost înghiţiţi de o avalanşă!

03 Mar 2018   •   17:00
Tragedie în munții Alpi! Mai mulți schiori au murit, după ce au fost înghiţiţi de o avalanşă!

Patru schiori au murit în Alpii francezi după ce au fost prinşi de o avalanşă iar ghidul lor a fost reţinut de poliţie pentru că ar fi pus grupul în pericol, informează The Guardian.O altă persoană a fost rănită şi spitalizată, în timp ce ghidul a scăpat nevătămat. Incidentul a avut loc în apropierea staţiunii Entraunes în parcul naţional Mercantour, în apropierea graniţei cu Italia.

Ghidul a fost reţinut de poliţie vineri seara iar autorităţile au declanşat o anchetă pentru omor prin imprudenţă, conform procurorului Jean-Michel Pretre din Nice.

Pretre a declarat că schiorii „erau experimentaţi” şi că ghidul care îi însoţea cunoştea zona.

„Şi-au asumat un risc. A fost rezonabil să facă acest lucru? Acesta este subiectul anchetei”, a spus Pretre.

Grupul, din care făceau parte trei femei şi doi bărbaţi, toţi francezi, precum şi ghidul, au fost prinşi de o avalanşă dublă pe o pantă din partea de jos a văii.

 

Ghidul a reuşit să scape şi să îi caute pe ceilalţi care erau echipaţi cu dispozitive de localizare, găsind-o pe cealaltă supravieţuitoare.

Investigaţia va urmări să afle şi dacă avalanşa a fost naturală sau cauzată de schiori.

„Aceste zone sunt foarte populare pentru schiori pentru că sunt frumoase şi sălbatice”, a spus Christophe Ollivier, un oficial local. Schiorii stăteau la o pensiune în Estenc şi au început călătoria alături de ghid în jurul orei locale 10:00.

Din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, riscul de avalanşă în regiune este foarte ridicat, fiind în prezent la nivelul patru din cinci, conform Meteo France

×
Subiecte în articol: schiori morti muntii alpi avalansa