x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Nepal: Google a pierdut un director, dar a lansat deja aplicaţia care ajută la găsirea persoanelor afectate de seism

Tragedie în Nepal: Google a pierdut un director, dar a lansat deja aplicaţia care ajută la găsirea persoanelor afectate de seism

de Dragoş Tănase    |    27 Apr 2015   •   10:52
Tragedie în Nepal: Google a pierdut un director, dar a lansat deja aplicaţia care ajută la găsirea persoanelor afectate de seism
Sursa foto: Dan Fredinburg

Dan Fredinburg (33 de ani), unul dintre directorii companiei Google, se numără printre victimele avalanşei de pe muntele Everest, cauzată de seismul de 7,9 grade pe scara Richter din Nepal.

Fredinburg se afla în Nepal cu alţi trei angajaţi Google, care sunt teferi, însă reprezentanţii Google au refuzat sa dea publicităţii alte informaţii, potrivit huffingtonpost.com.

Decesul său a fost confirmat şi de sora sa, Megan, pe contul ei de Instagram. "Regret să-i informez pe toţi cei care l-au iubit că în timpul avalanşei din Everest, Dan a suferit leziuni în zona capului şi nu a supravieţuit. Vă mulţumim tuturor pentru gândurile bune pe care ni le-aţi transmis. El o să rămână în sufletul tuturor. Dan a fost şi o să fie totul pentru noi", a scris sora bărbatului.

Era un alpinist experimentat şi a fost co-fondatorul Google Adventure, proiect care "îşi propune să mute conceptul Google Street View în locuri extreme şi exotice, cum ar fi Muntele Everest sau Marea Barieră de Corali din Australia", potrivit blogului de tehnologie Re/Code.

Dan Fredinburg supravieţuise unei avalanşe, în aceeaşi regiune, în 2014, însă acum se află printre cei 18 alpinişti morţi în acest puternic seism, în care peste 3.200 de oameni au fost ucişi şi peste 6.500 sunt răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

În trecut, Dan Fredinburg a avut o relaţie cu actriţa Sophia Bush, cunoscuta mai ales pentru rolul din serialul "Ruleta destinului/ One Tree Hill" şi "Prietenie pe muchie de cuţit/ Nip/Tuck". De asemenea, actriţa a putut fi văzută în ultimii ani şi în câteva filme importante de pe marele ecran, precum "John Tucker trebuie să moară/ John Tucker Must Die" (2006), "Autostopistul/ The Hitcher" (2007) şi "Cartierul/ The Narrows" (2008). Din ianuarie 2013, Sophia Bush joacă unul dintre rolurile principale din serialul "Chicago P.D."

De altfel, actriţa a fost devastată de tragica veste. "Nu există cuvinte adecvate. Astăzi am aflat că am pierdut un bun prieten, pe Dan Fredinburg. El a fost una din marile iubiri ale vieţii mele. Sunt devastată, dar recunoscătoare că l-am cunoscut şi l-am iubit. Sunt zdrobită", a scris actriţa pe pagina sa de socializare.

Google a anunţat ca a lansat o aplicaţie care ajută la găsirea persoanelor afectate de cutremur, la fel ca Facebook, dar şi că va dona un  milion de dolari Nepalului. Fredinburg s-a angajat la Google în 2007...

×