x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la complexul acvatic

Tragedie la complexul acvatic

16 Feb 2004   •   00:00

Cel putin 28 de persoane si-au pierdut viata si alte 110 au fost ranite dupa ce acoperis ul unui bazin urias dintr-un complex acvatic din Moscova s-a prabusit instantaneu sambata seara.

In bazinul acvaparcului Transaval se aflau la momentul accidentului aproape 400 de oameni. Zeci de persoane erau ieri seara date disparute. Potrivit coprespondentului Radio Romania Actualitati, la operatiunile de salvare au fost mobilizate 1.500 de persoane si 90 de utilaje. Acvaparcul a fost dat in exploatare in urma cu doi ani si este unul dintre cele mai mari din Europa.

Atractie
Complexul include bazine de inot, sali de fitness si bowling, saune, baruri si restaurante. Principala atract ie era acvaparcul propriu-zis, un bazin mare cu insule artificiale, tobogane, tuneluri de apa si zone speciale pentru copii. Peste aceasta zona s-a prabusit de fapt cupola, 5.000 de metri patrati de placi de beton si grinzi metalice, a explicat reporterul postului public de radio.

Turcii-s de vina
Autoritatile moscovite au exclus posibilitatea ca tragedia sa fi fost opera teroristilor. Cauzele dezastrului, cel mai grav de acest fel din Moscova, nu sunt cunoscute exact, insa anchetatorii iau in calcul greselile de proiectare, defectele de fabricatie, dar si erorile de montaj. Acvaparcul a fost construit de compania "Kochak Inshaat" din Turcia. Unul dintre principalii suspecti ai anchetei, conducerea firmei, a refuzat sa faca insa vreun comentariu.
LAVINIA TUDORAN

×
Subiecte în articol: externe