x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la Teheran: Un avion ucrainean s-a prăbuşit după decolare. Toți pasagerii au murit

Tragedie la Teheran: Un avion ucrainean s-a prăbuşit după decolare. Toți pasagerii au murit

08 Ian 2020   •   08:12
Tragedie la Teheran: Un avion ucrainean s-a prăbuşit după decolare. Toți pasagerii au murit
Sursa foto: Red Crescent Society of the Islamic Republic of Iran

UPDATE. Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă după decolarea de la Teheran ''sunt morţi'', a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP şi Reuters.

''Potrivit datelor preliminare, toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit'', a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

''Ambasada noastră este în curs de a clarifica informaţii privind circumstanţele acestei tragedii şi lista celor decedaţi'', a adăugat şeful statului ucrainean.

La scurt timp, Ambasada Ucrainei la Teheran a anunţat că prăbuşirea avionului a fost urmarea unei probleme la motor, excluzând un act terorist drept cauză a acestui incident. Ea a precizat că 168 de pasageri îşi cumpăraseră bilete la zborul către Kiev.

Potrivit Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran, în avion se aflau 176 de persoane. Directorul general al acestei organizaţii, Hassan Rezaeifar, a precizat că avionul nu a declarat stare de urgenţă înainte de a se prăbuşi.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări.

Deocamdată nu există o declaraţie din partea companiei Ukraine International Airlines.

Potrivit serviciului de monitorizare a zborurilor FlightRadar24, avionul care s-a prăbuşit lângă Teheran efectua zborul PS 752 şi se îndrepta spre Kiev. Aeronava era în funcţiune de trei ani.

--------------------

Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, având la bord 180 de pasageri şi membri ai echipajului, s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran din cauza unei defecţiuni, anunţă Reuters citând agenţia semioficială Fars.

Toți cei 180 de pasageri aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit, potrivit CNN.

Crucea Roşie din Iran a anunţat că nu sunt şanse să existe supravieţuitori. 

Avionul decolase de scurtă vreme şi se îndrepta spre capitala Ucrainei, Kiev. Zeci de echipe de salvatori au fost trimise la locul prăbuşirii, în apropierea aeroportului din Teheran. După impactul cu solul, aeronava a luat foc.

Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări. Un reprezentant al Ministerului de Externe ucrainean a declarat la Kiev că toate persoanele aflate în avion şi-au pierdut viaţa.

Deocamdată nu există o declaraţie din partea companiei Ukraine International Airlines.

''Focul este atât de intens încât nu putem efectua nicio operaţiune de salvare. Avem 22 de ambulanţe, patru autospeciale şi un elicopter la locul incidentului'', a declarat şeful Serviciului pentru situaţii de urgenţă iranian, Pirhossein Koulivand, pentru postul de televiziune public iranian.

Reza Jafarzadeh, purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru aviaţie civilă din Iran, a declarat că numărul pasagerilor aflaţi la bord era 170.

Potrivit serviciului de monitorizare a zborurilor FlightRadar24, avionul care s-a prăbuşit efectua zborul PS 752 şi se îndrepta spre Kiev. Avionul era în funcţiune de trei ani.

Agenţia de presă oficială iraniană IRNA a menţionat că potrivit informaţiilor preliminare ''avionul se îndrepta spre Kiev şi avea la bord 180 de persoane''.

AGERPRES

 

 

 

×