x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la vânătoare. O femeie însărcinată a fost ucisă de câini într-o pădure din nordul Franței

Tragedie la vânătoare. O femeie însărcinată a fost ucisă de câini într-o pădure din nordul Franței

20 Noi 2019   •   13:49
Tragedie la vânătoare. O femeie însărcinată a fost ucisă de câini într-o pădure din nordul Franței

O femeie însărcinată a fost ucisă de câini într-o pădure din nordul Franței, în timpul unei vânători de cerbi. Trupul Elisei Pilarski, de 29 de ani, a fost descoperit lângă orașul Villers-Cotterêts, relatează bbc.com. Ea a murit ca urmare a hemoragiei produse de mușcăturile de câine, după cum a declarat procurorul Frédéric Trinh.

Poliția a deschis o anchetă pentru omor și efectuează teste pe 93 de câini. Analizele compară mostre de ADN proaspete, cu cele prelevate de la victimă pentru a stabili care dintre animale sunt responsabile de atac și cine este proprietarul acestora. 

Elisa Pilarski se plimba sâmbătă în pădurea Retz, aflată la aproximativ 80 de kilometri de nord-estul Parisului, împreună cu cei cinci câini ai săi. Ea locuia, împreună cu partenerul său, într-o casă din apropiere. Înainte de accident, femeia și-a sunat prietenul, căruia i-a spus că este îngrijorată din cauza unei haite de câini care este gata să o atace.  În urma discuției telefonice, acesta a cerut ajutorul unui vecin și a sunat la poliție. 

Decesul femeii s-a produs între orele 13:00 și 13:30, din cauza hemoragiei severe provocată de mușcăturile la cap, tors și brațe. Autoritățile venite la fața locului au găsit haita de câini la căpătâiul cerbului ucis în timpul vânătorii, după cum a relatat ziarul local Le Courrier Picard.

O persoană care participa la vânătoare, Angela Van Den Berghe, a confirmat accidentul dar a declarat site-ului de știri L’Union că acesta nu a avut nicio legătură cu acțiunea desfășurată în pădure. 

Actrița Brigitte Bardot, care este președintele unei fundații pentru protecția animalelor, a cerut autorităților franceze să suspende imediat toate autorizațiile de vânătoare pentru acest sezon. Asociația de profil spune însă că nu există nicio dovadă a implicării câinilor de vânătoare în moartea femeii.

Pădurea Retz  se întinde pe 13.000 de hectare (50 km) și înconjoară micul oraș Villers-Cotterêts. Aici locuiesc diverse animale sălbatice, printre care cerbi, căprioare, vulpi. În urma morții Elisei Pilarski, multe persoane au postat mesaje impresionante pe pagina sa de Facebook, în care și-au exprimat șocul și tristețea față de cele întâmplate. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vănătoare