x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE. O campioana de schi a fost UCISA de o avalansa

TRAGEDIE. O campioana de schi a fost UCISA de o avalansa

19 Iul 2016   •   07:58
TRAGEDIE. O campioana de schi a fost UCISA de o avalansa
Sursa foto: Michael Utech/Getty Images/iStockphoto

Campioana suedeză de schi freeride Matilda Rapaport (30 ani) a fost ucisă de o avalanşă în timpul unei filmări publicitare în Chile, a anunţat luni Federaţia suedeză de schi.

Schioarea a fost prinsă de avalanşă joi 14 iulie în staţiunea Farellones, la est de capitala Santiago de Chile.

''Matilda a stat multă vreme sub zăpadă, a intrat în comă şi a decedat în urma complicaţiilor apărute din cauza lipsei de oxigen'', a precizat federaţia suedeză într-un comunicat.

Soţul său, schiorul alpin suedez Mattias Hargin, se află la căpătâiul său, a precizat federaţia.

''Este un accident groaznic, foarte greu de acceptat. Gândurile noastre merg spre apropiaţii Matildei'', a reacţionat directorul echipelor alpine ale federaţiei, Tommy Eliasson Winter.

Născută la Stockholm, Matilda Rapaport, care a încheiat pe locul 4 Freeride World Tour (FWT) 2016, locuia în staţiunea elveţiană Engelberg.

FWT a fost deja îndoliată în aprilie în urma decesului, la 21 de ani, al elveţienei Estelle Balet, campioană mondială de snowboard freeride, luată de o avalanşă cu ocazia unor filmări la Orsieres, o staţiune din cantonul Valais.

În 2014, canadianul Jean-Philippe Auclair, starul disciplinei şi fondatorul mărcii de schiuri Armada, a murit la 37 de ani, într-o avalanşă în Anzii chilieni, şi el tot în timpul unor filmări, alături de suedezul Andreas Fransson. AGERPRES

×
Subiecte în articol: avalansa Matilda Rapaport