x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traian Băsescu: Voronin să nu mizeze pe sprijinul meu!

Traian Băsescu: Voronin să nu mizeze pe sprijinul meu!

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Iul 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit astăzi la postul public de radio despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova. În viziunea lui Băsescu, rezultatul alegerilor reprezintă un succes al opoziţiei democratice, iar preşedintele Vladimir Voronin nu poate spera la ajutorul său ca să formeze majoritatea în Parlamentul de la Chişinău.



Afirmaţiile lui Băsescu au venit ca urmare a unei declaraţii pentru RRA a preşedintelui Republicii Moldova. Înfrânt, preşedintele  Vladimir Voronin o întoarce ca la Polieşti şi spune că este deschis la o colaborare cu România, o ţară cu care el nu a făcut "război", ci doar Traian Băsescu a fost agresiv la adresa autorităţilor de la Chişinău. "Am înţeles că eu am expulzat ambasadorul Moldovei de la Bucureşti şi nu Voronin pe al nostru de la Chişinău, am înţeles că noi am modificat regimul de vize şi nu Voronin. Mă rog, e propaganda bolşevică şi probabil preşedintele Voronin şi-a adus aminte că la un moment dat i-am dat o mână de ajutor să formeze majoritatea de după alegerile trecute. Probabil mesajul acesta s-ar vrea un mesaj prin care să arate că ar vrea să coopereze. De data aceasta preşedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie ca să desemneze preşedintele", a replicat şeful statului român.

Cât despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova, Traian Băsescu a făcut constatarea că Partidul Comunist s-a îndepărtat şi mai mult de posibilitatea de a desemna preşedintele: "Deocamdată, sunt puţine cele ce pot fi comentate. Se poate observa un singur lucru: comuniştii lui Voronin au pierdut 12 mandate. Dacă după alegerile din iunie le mai trebuia un singur vot pentru a desemna preşedintele, vot pe care nu l-au obţinut, acum le trebuie 13 şi vom vedea dacă pot să le obţină. Oricum eu aş eticheta rezultatul de până acum, aşa cum el se vede, ca un succes al opoziţiei democratice".


×