x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transplant de fata reusit

Transplant de fata reusit

de Ana Ilie    |    05 Dec 2005   •   00:00
Transplant de fata reusit

Primul pacient din istorie care a fost supus unei operatii de transplant de fata a multumit doctorilor care au facut posibila interventia. Isabelle Dinoire, in varsta de 38 de ani, si-a exprimat si recunostinta fata de familia donatorului care a permis operatia.

MARTURISIRE. In prima declaratie de dupa complicata interventie in premiera mondiala, Dinoire a marturisit ca a incercat sa se sinucida in urma cu sase luni, si in timp ce medicamentele pe care le-a luat in doza foarte mare au adus-o in stare de inconstienta, cainele sau a atacat-o, lasand-o cu rani "terifiante". "Ii sunt foarte recunoscatoare acestei femei", a spus Dinoire, care a primit piele si muschi faciali de la cadavrul unei femei care se sinucisese.

RECONSTRUCTIE. Chirurgii au refacut aproape toata fata

SUCCES. Philippe Domy, directorul spitalului din Amiens, in nordul Frantei, unde a avut loc transplantul, a declarat ca operatia a decurs foarte bine. Un chirurg care a participat la interventie, doctorul Devauchelle, a descris cat de greu a fost sa transplanteze piele si muschi, legand o multime de vase sanguine si nervi, pentru ca pacienta sa-si poata misca muschii fetei. La patru ore dupa operatie, sangele curgea prin tesutul transplantat, iar pacienta si-a recapatat cunostinta la 24 de ore dupa interventie. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe