x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tratative europene - Sistem de alertă pentru copii dispăruţi

Tratative europene - Sistem de alertă pentru copii dispăruţi

de Jurnalul National    |    02 Oct 2007   •   00:00

Miniştrii europeni susţin un sistem de alertă la nivelul statelor membre UE, care să ajute la găsirea copiilor dispăruţi, iar primele discuţii in acest sens vor avea loc marţi, la Lisabona, informează Reuters.

Miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne din cele 27 de state membre iau in calcul un plan care să implice o campanie mass-media şi transmiterea de mesaje in zonele publice, după exemplul Franţei. Miniştrii şi-au arătat deja sprijinul faţă de această idee incă dinaintea discuţiilor propriu-zise. "Pe măsură ce graniţele sunt din ce in ce mai permisive, nu putem şti dacă infractorii rămăn intr-un stat in cazul unei răpiri. Un sistem european este probabil un răspuns potrivit in situaţiile foarte dramatice in care sunt implicaţi copii" a declarat ministrul de Interne al Franţei, Michele Alliot-Marie, pentru Reuters.


CAZUL MADDIE. Reuniunea are loc la cinci luni de la dispariţia lui Maddie McCann, o fetiţă de 4 ani din Marea Britanie, care a fost văzută ultima dată intr-o staţiune turistică din Portugalia, unde se afla in vacanţă cu familia. Cazul ei a provocat ample căutări la nivel internaţional şi a dus la apariţia unor campanii media evoluate. (Mediafax)


Răpită de menajeră

O nouă ipoteză prinde contur in cazul dispariţiei micuţei Maddie, relatează săptămănalul de scandal News of the World. Publicaţia scrie că un e-mail anonim trimis pe site-ul oficial al prinţului Charles dezvăluie că Madeleine ar fi fost răpită in Portugalia de o fostă menajeră a familiei McCann. Motivul pentru care informaţia ar fi fost expediată pe site-ul prinţului de Wales este că atăt Charles, căt şi soţia sa, Camilla, s-au declarat in repetate rănduri de partea familiei McCann, greu incercată pe parcursul anchetei privind dispariţia fetiţei.

×
Subiecte în articol: externe