x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei activiste din Rusia au fost arestate pentru că au protestat împotriva hărțuirilor sexuale

Trei activiste din Rusia au fost arestate pentru că au protestat împotriva hărțuirilor sexuale

11 Apr 2018   •   15:06
Trei activiste din Rusia au fost arestate pentru că au protestat împotriva hărțuirilor sexuale

Trei activiste din Rusia au fost arestate și acuzate că au organizat un protest ilegal cu scopul de a atrage atenția asupra acuzațiilor de hărțuire sexuală îndreptate împotriva lui Leonid Slutsky, scrie The Guardian.

Autoritățile le-au arestat pe Alena Popova, Anastasiya Glushkova și Anastasiya Alekseeva săptămâna trecută, fiind acuzate că au organizat un protest fără permisiune, după ce au protestat cu o pancardă din carton care îl întruchipa pe Slutsky în fața Dumei de Stat din Moscova.  

Slutsky a fost acuzat de hărțuire sexuală de mai multe femei, fapt ce a dus la o dezbatere publică și la compararea scandalului cu cel al lui Harvey Weinstein. Comitetul de etică al Dumei de Stat a șters acuzațiile îndreptate împotriva lui Slutsky.

Arestările au dus la un val de furie îndreptat împotriva hărțuirilor sexuale din Rusia, unde problema este tratată deseori în batjocură și descrisă ca fiind un subiect pentru liberalii vestici, aflat în contradicție cu valorile tradiționale rusești.

Popova, Glushkova și Alekseeva au afirmat că membrii ai organizațiilor „patriotice” au venit la protest pentru a le intimida și a renunța la campanie. În plus, acestea au declarat că membrii acestor organizații le-au acuzat că „muncesc pentru vest”.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a sugerat că acuzațiilor îndreptate împotriva lui Slutsky au fost făcute pentru că abuzul sexual a devenit „la modă”.

×