x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei persoane au fost arestate pentru propagandă nazistă, în Polonia

Trei persoane au fost arestate pentru propagandă nazistă, în Polonia

23 Ian 2018   •   13:43
Trei persoane au fost arestate pentru propagandă nazistă, în Polonia

Trei persoane au fost arestate pentru propagandă nazistă în Polonia, a anunţat marţi procuratura, transmite agenţia poloneză de presă PAP. 

Cei trei au fost arestaţi la recomandarea Biroului procurorului din Gliwice (sudul Poloniei), care a lansat sub supervizarea procurorului general al Poloniei o anchetă cu privire la promovarea publică a nazismului. 

Autorităţile au decis să iniţieze o anchetă în urma dezvăluirilor din presă privind activităţile unui grup neonazist. Sâmbătă, canalul privat de televiziune TVN24 a făcut publice rezultatele investigaţiei sale legate de mişcarea naţionalistă poloneză "Mândrie şi modernitate". Reporteri de la TVN24 au reuşit să se infiltreze în această mişcare şi, cu ajutorul unei camere ascunse, i-au înregistrat pe membrii ei în timp ce sărbătoreau 128 de ani de la naşterea lui Adolf Hitler, în mai 2017, într-o pădure din apropierea localităţii Wodzislaw Slaski (sud). 

În înregistrare pot fi văzute drapele roşii cu zvastici agăţate în copaci, precum şi un "altar" în onoarea lui Hitler. Participanţii la întâlnire, care erau îmbrăcaţi în uniforme similare agenţilor SS, au scandat salutul nazist "Sieg Heil!", au ţinut un toast "pentru Hitler şi patria noastră, iubita Polonie" şi au mâncat un tort decorat cu culorile de pe drapelul celui de-Al Treilea Reich. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Polonia nazisti