x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei români sunt internaţi, doi în stare gravă, după incendierea unui restaurant românesc în Franţa

Trei români sunt internaţi, doi în stare gravă, după incendierea unui restaurant românesc în Franţa

18 Iun 2017   •   20:10
Trei români sunt internaţi, doi în stare gravă, după incendierea unui restaurant românesc în Franţa

Trei români sunt internaţi în spital, dintre care doi în stare gravă, în urma incendierii unui restaurant românesc în oraşul francez Aubervilliers, a anunţat duminică pe Facebook ambasada României la Paris. 

Potrivit presei franceze, în seara de 11 iunie trei indivizi care purtau cagule au incendiat restaurantul 'Transilvania' din oraşul francez Aubervilliers. Potrivit martorilor, atacatorii au răspândit benzină peste tot în incinta restaurantului şi apoi au provocat incendiul cu un cocktail Molotov, iar clienţii şi personalul restaurantului au rămas captivi în faţa unei perdele de foc, unii suferind arsuri grave. 

'Un bărbat a pătruns în restaurant, a aruncat cu benzină, am încercat să-l împing, un altul mi-a dat cu gaz şi când m-am întors am văzut foc (...) Aveam benzină pe mine, iar fiica mea şi soţul meu erau în interior', afirmă Cristina, una dintre româncele aflate atunci în incinta restaurantului Transilvania. Ea a precizat că a reuşit să-şi salveze fiica, dar soţul ei este internat în spital cu arsuri. 

Conform unui alt martor, două tinere în vârstă de 21 şi respectiv 23 de ani au suferit arsuri grave. 'Aceste două tinere sunt Lidia şi Dominica, au 21 şi 23 de ani şi sunt chelneriţe aici de ceva timp, ele vin din România şi (Republica) Moldova', spune martorul citat de publicaţia Le Parisien. 

În anunţul în care precizează că 'trei cetăţeni români sunt încă internaţi în spital, dintre care doi în stare gravă', ambasada României la Paris menţionează de asemenea că 'diplomaţi ai ambasadei au fost la spital la începutul săptămânii'. 

'Suntem în legatură permanentă cu familiile, cu medicii, cu autorităţile de poliţie şi cu cele judiciare implicate în desfăşurarea anchetei. Toate elementele de până acum arată că actul nu a fost de natură xenofobă. Avem încredere în poliţia şi justiţia franceză că ancheta se va desfăşura rapid. Şi, mai ales, suntem alături de cei răniţi şi de familiile lor în aceste momente extrem de dureroase, respectând dorinţa lor de discreţie', se mai arată în mesajul difuzat pe reţeaua de socializare de Ambasada României la Paris.AGERPRES

×