x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei soldaţi ruşi, răniţi în timpul unei patrulări în nordul Siriei

Trei soldaţi ruşi, răniţi în timpul unei patrulări în nordul Siriei

02 Dec 2019   •   21:30
Trei soldaţi ruşi, răniţi în timpul unei patrulări în nordul Siriei

Trei soldaţi ruşi au fost răniţi luni de un dispozitiv exploziv, în timp ce patrulau de-a lungul frontierei siriene, în apropiere de Kobane, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

„Pe 2 decembrie, în timpul unei misiuni de recunoaştere efectuate de o patrulă comună ruso-turcă, un dispozitiv exploziv s-a detonat la trecerea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse la 1,5 kilometri vest de localitatea Goran (regiunea Kobane)”, a indicat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, care mai precizează că trei soldaţi ruşi au fost uşor răniţi şi vehiculul a fost avariat.

Forţele armate turce şi ruse efectuează de la 1 noiembrie patrule comune în nordul Siriei, pentru a se asigura de realizarea retragerii miliţiei kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), conform acordului încheiat pe 22 octombrie, la Soci, între preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin.

Acest acord împreună cu un altul încheiat pe 17 octombrie la Washington au permis oprirea ofensivei lansate de Turcia pe 9 octombrie împotriva forţelor kurde.

De când au început patrulele comune ruso-turce numeroşi kurzi sirieni protestează împotriva prezenţei militare a Turciei, manifestaţii care au provocat uneori confruntări, soldate până în prezent cu moartea a cel puţin doi civili.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nordul Siriei soldati rusi