x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei soldați uciși de explozia unei bombe plasate de rebelii kurzi în sud-estul Turciei

Trei soldați uciși de explozia unei bombe plasate de rebelii kurzi în sud-estul Turciei

27 Dec 2015   •   19:42
Trei soldați uciși de explozia unei bombe plasate de rebelii kurzi în sud-estul Turciei

Trei soldaţi turci au fost ucişi duminică de explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau militarii, în sud-estul Turciei, a anunţat armata, care a imputat acest atac Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP.

Încărcătura explozivă a fost plasată în bordura unei şosele de 'membri ai organizaţiei teroriste separatiste', aşa cum este calificată PKK de către armata turcă. Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 14:40 (12:40 GMT) atunci când un vehicul blindat al armatei traversa oraşul Cizre.

Alte două persoane, dintre care un poliţist, au fost rănite, dar viaţa lor nu este în pericol, se menţionează într-un comunicat al armatei turce.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, luptele între armata turcă şi rebelii PKK s-au reluat în vara acestui an, reducându-se astfel şansele continuării convorbirilor de pace începute în 2012 pentru a se pune capăt unui conflict soldat cu peste 40.000 de morţi începând din 1984.

La jumătatea acestei luni, forţele de securitate turce au declanşat o ofensivă amplă în mai multe oraşe din sud-estul ţării, printre care Cizre. Armata turcă a anunţat sâmbătă că 200 de militanţi PKK au fost ucişi de la debutul acestei ofensive.

Sursa: AGERPRES 

×