x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A intrat cu trenul în bloc! În prealabil îl furase

A intrat cu trenul în bloc! În prealabil îl furase

15 Ian 2013   •   15:37
A intrat cu trenul în bloc! În prealabil îl furase
Sursa foto: JONAS EKSTROMER/AFP

O femeie din Suedia a furat un tren, aflat în depoul unei suburbii a capitalei Stockholm, ieşind cu vehiculul de pe şine şi intrând într-un bloc de trei etaje.

Femeia a fost rănită grav, fiind dusă cu un elicopter la un spital din Stockholm. Nu au existat alţi răniţi, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Lars Bystrom.

Numele suspectei nu a fost divulgat, însă se ştie că aceasta lucra ca femeie de serviciu pentru compania feroviară, având sarcina de a face curat în vagoane.

Pe numele femeii s-a emis un mandat de arestare pentru periclitarea siguranţei publice. Tomas Hedenius, purtător de cuvânt al companiei de transport feroviar Arriva, a spus că femeia, născută în 1990, a furat trenul cu patru vagoane din depoul de lângă Stockholm. Aceasta a condus trenul un kilometru şi jumătate, fără să pună, însă, frână la capătul şinelor.

Trenul a deraiat, s-a mai deplasat 25 de metri în afara şinelor şi a intrat într-un bloc de trei etaje din apropiere. Trenul a spart zidurile, înfigându-se în interiorul clădirii.

"Erau trei familii în bloc, dar nimeni nu a avut de suferit. Cel puţin din punct de vedere fizic", a declarat Hedenius.

Motivele pentru care femeia a făcut acest gest nu se cunosc încă.

"Auzisem numai lucruri bune despre ea. Vom cerceta ce s-a întâmplat, de ce a făcut ceea ce a făcut", a spus Hedenius. Acesta a spus că nu se ştie cum de a obţinut femeia cheile pentru a intra în tren, adăugând, însă, că a porni şi conduce un astfel de vehicul nu este ceva complicat.

"Poţi face acest lucru şi dacă nu eşti calificat. Poţi lua lecţii de pe internet sau uitându-te la alţii". 

×
Subiecte în articol: tren depou tren furat accident suedia