x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trenuri suspendate şi şapte puncte de frontieră închise în Croaţia

Trenuri suspendate şi şapte puncte de frontieră închise în Croaţia

18 Sep 2015   •   15:08
Trenuri suspendate şi şapte puncte de frontieră închise în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că autorităţile locale au închis, pe o perioadă nedeterminată, şapte dintre cele opt puncte de control trecere frontieră cu Serbia şi au suspendat toate trenurile de pasageri pe relaţia Croaţia-Slovenia, precum şi trenurile de pe rutele interne.

Potrivit sursei citate, este vorba de punctele de frontieră Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina şi Erdut. Autorităţile croate redirecţionează fluxul de refugiaţi pentru a nu se înregistra probleme deosebite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră.

MAE informează că la graniţa croato-slovenă rămâne deschis principalul punct de frontieră, Bajakovo, situat pe autostrada Belgrad - Zagreb, unde nu se înregistrează probleme deosebite.

"Privind circulaţia feroviară, informăm că toate trenurile de pasageri pe relaţia Croaţia-Slovenia au fost suspendate - inclusiv trenurile care aveau ca destinaţie ţări din vestul Europei şi care doar tranzitau Slovenia. Trenurile pe ruta internă Vinkovci - Vukovar au fost, de asemenea, suspendate, transportul făcându-se cu ajutorul autocarelor. Probleme se înregistrează în gara din localitatea Tovarnik, aflată în apropierea punctului de frontieră dintre Croaţia cu Serbia, aceasta fiind situată pe ruta feroviară Belgrad-Zagreb. Staţia menţionată înregistrează un aflux de aproximativ 2.500 de migranţi, care aşteaptă să fie transportaţi spre diferite locaţii din Republica Croaţia. Autorităţile croate nu au decis o eventuală suspendare a traficului feroviar pe ruta Belgrad-Zagreb", adaugă sursa menţionată.

MAE le recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Croaţia să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate, precum şi pagina Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă, pentru informaţii actualizate.

×
Subiecte în articol: croatia refugiati