x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Troc iranian: Rohani este deschis pentru mici schimbări ale pactului nuclear, dacă SUA ridică sancţiunile

Troc iranian: Rohani este deschis pentru mici schimbări ale pactului nuclear, dacă SUA ridică sancţiunile

25 Sep 2019   •   22:10
Troc iranian: Rohani este deschis pentru mici schimbări ale pactului nuclear, dacă SUA ridică sancţiunile

Preşedintele Iranian, Hassan Rohani, (foto) a afirmat marţi, la New York, că este deschis pentru discutarea unor mici schimbări ale pactului nuclear din 2015, dacă SUA ridică sancţiunile impuse regimului islamic, transmite Reuters.

Rohani a declarat presei că va fi deschis să discute cu marile puteri „mici schimbări, adăugiri sau amendamente” la pactul nuclear, dacă sunt înlăturate sancţiunile.

Preşedintele Donald Trump, care a adoptat o politică de „presiuni economice” faţă de Iran pentru a forţa regimul de la Teheran să renegocieze acordul, a declarat marţi că nu are nicio intenţie să ridice sancţiunile impuse Iranului.

„Toate naţiunile au datoria să acţioneze. Niciun guvern responsabil nu ar trebui să subvenţioneze setea de sânge a Iranului” a declarat Trump, în discursul pronunţat cu ocazia reuniunii anuale a Adunării Generale a ONU. „Atât timp cât comportamentul ameninţător al Iranului continuă, sancţiunile nu vor fi ridicate, ci înăsprite”, a avertizat preşedintele american.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sanctiuni sua