x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump a asistat la prima paradă militară de 4 iulie, de la Washington D.C.

Trump a asistat la prima paradă militară de 4 iulie, de la Washington D.C.

de Emil Neacşu    |    05 Iul 2019   •   11:46
Trump a asistat la prima paradă militară de 4 iulie, de la Washington D.C.
Sursa foto: White House

Președintele american Donald Trump a salutat "bravii bărbați și bravele femei" din Armata Statelor Unite în timpul unui discurs rostit cu ocazia primei parade militare desfășurată în capitala federală, Washington D.C., pe 4 iulie, de Ziua Națională a Statelor Unite. 

"Sărbătorim istoria noastră, poporul nostru și eroii care au apărat cu mândrie drapelul nostru", a declarat Trump în fața celor adunați la ceremonia de la Lincoln Memorial din Washington DC, pe o vreme ploioasă.

Evenimentul, considerat unul controversat de către presă, intitulat "Salut pentru America", a fost marcat de o paradă militară cu tancuri, vehicule blindate și avioane de luptă care au survolat publicul, iar seara a fost un spectacol de artificii. Adversarii politici l-au acuzat pe liderul de la Casa Albă că rispește banii publici și politizează o sărbătoare națională înainte de startul campaniei sale electrorale pentru re-alegerea în funcția de președinte. De altfel, Pentagonul nu a făcut publice datele cu costurile paradei militare, pe care unii o califică extravagantă. Ar fi vorba de cel puțin 2,5 milioane de euro. Donald Trump a insistat să organizeze parada militară după ce a vazut o astfel de desfășurare de forțe la Ziua Națională a Franței, de la Paris, unde a fost invitat de către președintele Emmanuel Macron acum doi ani. 

Foto White House

×
Subiecte în articol: Donald Trump