x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump afirmă că este foarte probabil ca jurnalistul Khashoggi să fie mort

Trump afirmă că este foarte probabil ca jurnalistul Khashoggi să fie mort

19 Oct 2018   •   11:30
Trump afirmă că este foarte probabil ca jurnalistul Khashoggi să fie mort

Donald Trump a afirmat că presupune că jurnalistul Jamal Khashoggi este mort, iar consecințele pentru Arabia Saudită ar putea fi „foarte severe” dacă se va descoperi că liderii au ordonat aasinarea acestuia, scrie The Guardian

„Așa mi se pare. Este foarte trist. Este rău, foarte rău.”, a afirmat Trump, joi, când a fost întrebat dacă este de părere că jurnalistul, care a fost dat dispărut după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, pe 2 octombrie, este mort.
Trump a făcut afirmațiile după ce a fost informat despre investigație de către secretarul de stat, Mike Pompeo, la întoarcerea acestuia din Riad și Ankara.
Administrația Trump a renunțat la a apăra Riadul și a început să se distanțeze de monarhii saudiți în cazul morții lui Khashoggi. Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunțat că nu va participa la conferința din capitala Arabiei Saudite. 
Tot mai multe țări se distanțează de Arabia Saudită. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că Franța a anulat vizitele politice din Arabia Saudită în coordonare cu Germania, Marea Britanie și Olanda, solicitând „clarificări” în legătură cu ce s-a întâmplat cu Khashoggi.
În Istanbul, mai multe proiectoare și o dronă au fost trimise pentru a verifica reședința generală a consulatului Arabiei Saudite, după ce anchetatorii turci au obținut accesul pe proprietate, pentru a căuta rămășițele jurnalistului. Agențiile locale de știri din Istanbul au scris că anchetatorii turci au extins căutările în două zone împădurite din afara orașului.  

×