x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump condamnă masacrul de la Christchurch

Trump condamnă masacrul de la Christchurch

15 Mar 2019   •   14:26
Trump condamnă masacrul de la Christchurch

Preşedintele american Donald Trump şi-a declarat 'cea mai caldă simpatie' după 'oribilul masacru' căruia i-au căzut victime 49 de persoane 'nevinovate' la Christchurch, în Noua Zeelandă, transmit Reuters şi AFP.
'Simpatia mea cea mai caldă şi cele mai bune urări se îndreaptă spre poporul din Noua Zeelandă după oribilul masacru de la Moschei. 49 de oameni nevinovaţi au murit atât de absurd şi mulţi alţii sunt răniţi. Statele Unite sunt alături de Noua Zeelandă cu orice putem face', spune preşedintele Trump în mesajul postat pe Twitter. 'Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi', încheie el.
La rândul său, Casa Albă, prin vocea purtătoarei de cuvânt Sarah Sanders, a transmis că Statele Unite 'condamnă cu putere' atacurile produse la două moschei din Christchurch în timpul rugăciunii de vineri dimineaţă.
'Statele Unite condamnă cu putere atacul din Christchurch. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de victime şi de familiile lor. Suntem solidari cu poporul Noii Zeelande şi cu guvernul său împotriva acestui act brutal de ură', a declarat secretara de presă a Casei Albe. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Donald Trump christchurch